понедељак, 18. фебруар 2013.

* * *

И док су Руси Северни ток реализовали и пустили у функцију, Јужни ток отпочели са изградњом, Украјинци тј. влада у Кијеву под притиском и по савету Сједињених Америчких Држава смишљали су паклени план освете. Ангажована је шпанска компанија Gas Natural Fenosa која је у градњу терминала за течни гас код луке Одеса на Црном мору уложила преко милијарду евра (паре никад нису стигле на рачун). Свечаности су присуствовали Микола Азаров, премијер и министар енергетике Јуриј Бојко. И све је било у директном ТВ преносу.
  И сви су били срећни док се неколико сати касније нису огласили Шпанци, тј. њихова влада и шеф енергетике са саопштењем да они нису ништа потписали а нити су преговарали о гасном послу. За особу која је потписала уговор никада нису чули.
Агенција Reuters врло брзо је открила ову бруку Украјинаца, да је за све заслужан
Žordi Sardi Bonvehi, Каталонац, врхунски преварант. Bonvehi је иначе инструктор скијања, што ће рећи да су се украјински званичници добро насанкали (наскијали). Видевши да их је Каталонац грубо преварио, они су Русију оптужили за подметање "шпијуна".
Али, да би цела ствар била још луђа, најавили су да не одустају од овог пројекта. Ког пројекта, то они најбоље знају. И стога ће имати велики проблем да објасне својим сународницима о чему се ради.

Нема коментара:

Постави коментар